3000 مگاوات نیروگاه‌های تجدیدپذیر تا افق ۱۴۰۶ در استان احداث خواهد شد

به گزارش روابط عمومی اداره کل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی، سیدحامد حسینی در جلسه کمیته تامین مالی ستاد توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر خراسان رضوی که با حضور مشاور عالی استاندار و مسئول پیگیری پروژه‌های کلان و طرح‌های ویژه استان برگزار شد، در خصوص وضعیت نیروگاه‌های تجدید پذیر استان اظهار کرد: هدف‌گذاری شده است تا ۳۰۰۰ مگاوات نیروگاه‌های تجدیدپذیر تا افق سال ۱۴۰۶ در خراسان رضوی احداث شود که از این میزان سهم بخش صنعت ۶۹۲ مگاوات، بخش کشاورزی ۳۲۶ مگاوات ، اداری 53.2 مگاوات، خانگی 55 مگاوات و سهم سرمایه گذاران 1873.7 مگاوات است.

وی افزود: طی سال گذشته ۲۳ نیروگاه با ظرفیت ۷۰ مگاوات از طریق حوزه سرمایه گذاری و ۴۱ نیروگاه به ظرفیت ۲۲.۵ مگاوات از طریق صنعت در استان احداث شده است.

حسینی با اشاره به انعقاد۱۶ تفاهم نامه در نمایشگاه مشهد اینوکس-مشهد فاینکس ۱۴۰۴ به منظور ایجاد نیروگاه‌های تجدیدپذیر در استان به ظرفیت ۱۴۲۰ مگاوات تصریح‌ کرد: انعقاد این تفاهم نامه‌ها در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر بسیار بی‌سابقه بوده و در حال حاضر این تفاهم نامه‌ها در دست اقدام است. 


نماینده وزیر و مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی ادامه داد: با توجه به تکلیف قانونی ادارات دولتی برای ایجاد نیروگاه‌های تجدیدپذیر، برخی از دستگاه‌های اجرایی اقدام به ایجاد نیروگاه تجمیعی خواهند نمود. همچنین برای اولین بار با ۱۲ دانشگاه در استان تفاهم‌نامه ایجاد مزارع خورشیدی منعقد شده است.  

نماینده وزیر و مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی با اشاره به ضرورت استفاده از ظرفیت سامانه سادای نوین برای ایجاد یک بانک اطلاعاتی باهدف شناسایی زمین نیروگاه‌های تجدیدپذیر در استان بیان داشت: اداره کل امور اقتصادی و دارایی در کمیته ماده ۲۱ عضو اصلی است و تاکنون ۶۴ زمین برای ایجاد این نیروگاه‌های در استان اختصاص داده شده که در همین راستا برای اولین بار مجوزهای بی نام که در قانون تامین مالی تولید و زیر ساخت به آن اشاره شده، صادر گردیده است.

در ادامه جواد خدایی، مشاور عالی استاندار و مسئول پیگیری پروژه‌های کلان و طرح‌های ویژه خراسان رضوی در خصوص احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشور اظهار کرد: امروز حاکمیت در قله اراده ایجاد زیر ساخت‌های نیروگاه‌های تجدید پذیر است. طی سال‌های گذشته با ایجاد نیروگاه‌های تجدید پذیر ۱۷۰۰ مگاوات انرژی در کشور تولید شده است، این در حالی است که در سال ۲۰۲۳ در دنیا، ۴۱۳ هزار مگاوات انرژی از محل این نیروگاه‌ها حاصل شده است که نشان می‌دهد ما با دنیا فاصله داریم.

وی با اشاره به اینکه در دهه ۹۰ بیش از ۴۰۰۰ هکتار زمین به پروژه‌های حوزه تجدیدپذیر واگذار شده است، افزود: با وجود تمام این اقدامات تنها یک درصد واگذاری زمین‌ها منجر به احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر شده است.

مشاور عالی استاندار و مسئول پیگیری پروژه‌های کلان و طرح‌های ویژه خراسان رضوی بیان کرد: با توجه به اینکه کشور ما در زمینه صادارت انرژی توانایی دارد بنابراین هر چه حوزه انرژی های تجدیدپذیر توسعه یابد، توسعه اقتصادی بیشتری در کشور حاصل می‌شود. وی تامین مالی از طرق شرکت سهامی عام پروژه را بهترین روش برای اجرای پروژه‌های بزرگ حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر دانست و گفت: اگر طرح های توجیه پذیر اقتصادی در این حوزه ایجاد شود، تولیدکنندگان بسیاری برای سرمایه گذاری ترغیب خواهند شد.

خدایی بر کیفی سازی پروژه ها نیز تاکید کرد و گفت: برای ایجاد مزارع و نیروگاه‌های تجدیدپذیر کیفیت تجهیزات و ایجاد زیرساخت مناسب از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در خصوص مزارع خورشیدی شهری نیز باید از ظرفیت استارت آپ‌ها با ایجاد مدل قابل توجیه بهره گرفت.

وی با تاکید بر ضرورت تسهیل امور در ایجاد نیروگاه‌های تجدیدپذیر استان خاطرنشان کرد: باید نظارت در این خصوص را جدی گرفت در همین راستا دستورالعمل جامع نظارت بر نیروگاه‌های تجدید پذیر متصل به شبکه، تدوین شده  و به زودی ابلاغ می‌شود.
 

۹ تیر ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۹