تجارت خارجی خراسان رضوی از ۱.۲ میلیارد دلار عبور کرد

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی گفت: طی نیمه نخست سال جاری ارزش تجارت خارجی استان به ۱۲۳۰ میلیون دلار رسید و حدود ۷۱ درصد ارزش تجارت خارجی استان به بخش صادرات اختصاص دارد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی، سیدحامد حسینی در خصوص وضعیت تجارت خارجی تا پایان شهریورماه امسال بر اساس آمار مقدماتی گمرکات استان اظهار کرد: خراسان رضوی با بهره‌گیری از ظرفیت مرزی و گمرکات فعال طی نیمه نخست سال جاری صادرات ۱۹۹۳ هزار تن کالا به ارزش ۸۷۷ میلیون دلار را ثبت کرده، این درحالی است که طی مدت مذکور ۱۸۹ هزار تن کالا به ارزش ۳۵۳ میلیون دلار نیز از طریق گمرکات به استان وارد شده است.

وی افزود: برخی فرآیندهای ثبت سفارش، گمرکی و تأمین ارز سرعت گرفته و در مواردی کالای واردشده کمتر از یک هفته تأمین ارز می‌شود.در حال حاضر از تمامی ظرفیت‌ها کشور برای تداوم تجارت خارجی بهره گرفته  می‌شود.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی، با تشریح عمده کالاهای صادراتی و وارداتی استان طی نیمه نخست سال جاری، گفت: بیشترین میزان صادرات استان در این مدت به کالاهایی همچون میله‌های آهنی یا فولادی، روغن‌های سبک و فرآورده‌های نفتی به‌جز بنزین و شمش آهن و فولاد غیرممزوج اختصاص داشته است.

وی در خصوص عمده کالاهای وارداتی به خراسان رضوی تا پایان شهریورماه نیز افزود: در بخش واردات نیز پنبه حلاجی‌نشده یا شانه‌نزده، به‌استثنای پنبه وش (الیاف پنبه همراه با غوزه)، اجزا و قطعات الکترونیکی مدارهای مجتمع‌شده (IC) و نخ یک‌لا از الیاف شانه‌زده، از جمله عمده کالاهای وارداتی استان در این مدت بوده‌اند.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی در خصوص وضعیت ترانزیت خارجی خراسان رضوی تا پایان شهریور ماه امسال تصریح کرد: طی مدت مذکور ۲۶۴۷ هزار تن کالا از طریق گمرکات استان ترانزیت شده که در بخش ترانزیت مقصد ۱۰ درصد رشد به ثبت رسیده است.

وی ادامه داد: بر اساس مقایسه ارقام صادرات و واردات گمرکات، تراز بازرگانی خارجی گمرکات خراسان رضوی تا پایان شهریور ماه امسال مثبت و معادل ۵۲۴ میلیون دلار بوده است.

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۴۰۵ - ۱۲:۱۰
آخرین بروزرسانی: ۲۸ مهر ۱۴۰۵ - ۱۲:۵۳

برچسب‌ها