تحقق ۸۸ درصدی درآمدهای استان گیلان؛ تلاش برای هموار کردن تجهیز منابع استان

درآمدهای عمومی استان گیلان در شش ماهه نخست سال جاری با رشد ۲۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل، به بیش از ۷۵ هزار میلیارد ریال رسید و ۸۸ درصد از هدف مصوب محقق شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان گیلان، «ستاد درآمد و تجهیز منابع» این استان صبح دوشنبه ۲۸ مهرماه ۱۴۰۴ در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گیلان برگزار شد.

در این جلسه، «علیرضا نوروزی» مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان، با ارائه گزارشی اعلام کرد: کل درآمدهای عمومی استان در شش ماهه امسال ۷۵ هزار و ۲۱ میلیارد و ۵۱۵ میلیون ریال بوده است.

وی افزود: در همین مدت، درآمدهای مالیاتی با رشد ۲۹ درصدی به ۷۱ هزار و ۱۰۲ میلیارد و ۶۳۶ میلیون ریال رسیده که ۸۶ درصد از هدف پیش‌بینیشده را محقق کرده است. همچنین «سایر درآمدها» با ۱۲۲ درصد تحقق، از برنامه پیشی گرفته، اما نسبت به سال قبل ۲۷ درصد کاهش داشته است.

نوروزی با اشاره به بند «ع» تبصره یک قانون بودجه 1404، بر لزوم تلاش برای استفاده از ظرفیت مازاد درآمدها به منظور تکمیل پروژه‌های نیمه تمام استان تأکید کرد و گفت: دستیابی به این هدف، مسیر رشد گیلان را هموارتر خواهد کرد.

وی با اشاره به سهم بالای مالیات اشخاص حقوقی غیردولتی (۳۴ درصد)، مالیات مشاغل (۹/۲۳ درصد) و مالیات بر ارزش افزوده (۹/۲۰ درصد) در درآمدهای مالیاتی، بر ضرورت تمرکز بر این ردیف‌ها برای افزایش وصولی تأکید کرد.

«محمدرضا رستمی» رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان گیلان نیز اعلام کرد: راهکارهایی برای افزایش ردیف‌های مالیاتی در بخش‌های مالیات حقوق و نقل و انتقال املاک و اتومبیل وجود دارد که باید با مشورت اداره کل امور مالیاتی برنامه‌ریزی شود.

«حسن صیاد» مدیرکل امور مالیاتی استان نیز رویکرد این اداره کل را حرکت به سمت «عدالت مالیاتی، شفافیت و حمایت از بخش مولد اقتصاد» عنوان کرد و از استفاده بیش از ۹۰ درصدی مودیان از «تبصره ماده ۱۰۰» برای تسهیل در پرداخت مالیات در سال جاری خبر داد.

۲۹ مهر ۱۴۰۴ - ۰۸:۰۱

برچسب‌ها