وزیر اقتصاد در شورای هماهنگی مدیران عامل بانک‌ها: اعتبار فراگیر ایرانیان یک حق شهروندی است

وزیر امور اقتصادی و دارایی در شورای هماهنگی مدیران عامل بانک‌ها با تأکید بر اینکه طرح «اعتبار فراگیر ایرانیان» با هدف دسترسی آسان و گسترده مردم به کارت اعتباری اجرا می‌شود، این طرح را یک حق شهروندی دانست و بر تفاوت آن با تسهیلات رایج بانکی تأکید کرد.

به گزارش شادا، جلسه شورای هماهنگی مدیران عامل بانک‌ها به ریاست سیدعلی مدنی‌زاده وزیر امور اقتصادی و دارایی با دستور جلساتی از جمله، طرح اعتبار فراگیر ایرانیان، بسته تبیین‌شده روابط‌عمومی و شیوه‌های تأمین سرمایه در گردش برای پوشش هزینه‌های  بنگاه ها برگزار شد.

در دستور نخست جلسه، نماینده معاونت امور بانکی، بیمه و شرکت‌های دولتی گزارشی از روند اجرای پایلوت طرح اعتبار فراگیر ایرانیان و اصلاحات انجام‌شده ارائه کرد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با تأکید بر اینکه هدف اصلی این طرح، فراهم‌سازی دسترسی گسترده خانوارها به اعتبار است، اظهار داشت: مفهوم این اعتبار با تسهیلات رایج بانکی متفاوت است و همان کارت اعتباری متداول در دنیا محسوب می‌شود که با سهولت در اختیار مردم قرار می‌گیرد که در ایران نیز در حال پیاده‌سازی است.

مدنی‌زاده اولویت‌های طرح اعتبار فراگیر ایرانیان را در سه محور اساسی برشمرد و تصریح کرد: دسترسی آسان مردم به کارت، تفکیک مفهوم اعتبار از تسهیلات و سهولت در دریافت و استفاده از این کارت از مهم‌ترین ویژگی‌های این طرح است.

وی با اشاره به شیوه تأمین مالی این طرح گفت: تأمین مالی مبتنی بر ابزارهای تأمین مالی زنجیره‌ای است؛ به این معنا که اعتبار از انتهای زنجیره یعنی خانوار آغاز شده و در ادامه در طول زنجیره اقتصادی جریان می‌یابد.

وزیر اقتصاد تأمین مالی خانوارها و بنگاه‌های کوچک، متوسط و خرد را دو هدف اصلی این طرح دانست و افزود: سیاست ما هدایت پرتفوی دارایی‌های شبکه بانکی به سمت بنگاه‌های کوچک و متوسط است و بنگاه‌های بزرگ باید بخش قابل توجهی از تأمین مالی خود را در بازار سرمایه انجام دهند.

وی بیان کرد: این طرح با هماهنگی کامل بانک مرکزی و در چارچوب قواعد آن دنبال می‌شود.

مدنی‌زاده با تأکید بر اینکه این طرح یک حق شهروندی است، عنوان کرد: کالابرگ و طرح‌های مشابه، حقوق شهروندی تمامی افرادی است که در این کشور زندگی می‌کنند.

در بخشی دیگری از این جلسه، رضا لیاقت‌ورز رئیس مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت اقتصاد گزارشی از اقدامات رسانه‌ای و تبلیغاتی طرح ارائه کرد که وزیر اقتصاد در این بخش بر نقش روابط‌عمومی‌های ستاد و بانکها در فضاسازی عمومی و آماده‌سازی افکار عمومی تأکید کرد.

۷ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۹