مدیر کل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی در همایش «سرمایه گذاری و تامین مالی از بازار سرمایه» مطرح کرد:
100 شركت از استان خراسان رضوی، آماده ورود به بازار بورس هستند
به گزارش روابط عمومی اداره کل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی خواجه نائینی با بیان اینکه ایده برگزاری این همایش در ابتدای سال و با تدوین سه طرح تحولآفرین در تامین مالی استان شکل گرفت، اظهار داشت: نخستین طرح، تامین مالی از املاک مازاد ادارات دولتی استان بود که اجرای آن آغاز شده است. بر این اساس 20 هزار میلیارد تومان املاک مازاد در استان شناسایی شده که 10 هزار میلیارد تومان آن تایید شده و در صورت تائید توسط هیات مولدسازی داراییهای دولت، واگذاری آنها در راستای اجرای طرحهای بزرگ استان به انجام خواهد رسید.
وی طرح دوم تامین مالی استان را استفاده بیشتر از ظرفیت بازار سرمایه در تامین مالی شرکتها برشمرد و افزود: در سال 1397 ظرفیت بازار سرمایه کشور 500 همت بوده و این رقم امسال به حدود 9000 همت رسیده است. در این میان، سهم خراسان رضوی نیز 80 همت و 40 شرکت از این بازار است. شرکتهای بسیاری در سطح استان تمایل و درخواست برای ورود به بازار بورس دارند. خرا سان رضوی 5.5 درصد تولید کشور را در اختیار دارد و باید سهم استان از بازار بورس نیز به همین تناسب افزایش پیدا کند. در حال حاضر سهم این استان از بازار سرمایه تنها 1.6 درصد است. در راستای افزایش سهم استان در بازار سرمایه، فهرست بیش از 100 شرکت استان که آمادگی ورود به بازار بورس را دارند، مهیا نموده ایم.
خواجه نائینی خاطرنشان کرد: از ابتدای سال برای سه شرکت استان از طریق بازار بورس حدود 1000 میلیارد تومان تامین سرمایه شده است و برای افزایش سهم استان در این حوزه نیازمند حضور بیشتر مسئولان سازمان بورس و اوراق بهادار ایران در استان و آگاهی بخشی و برقراری ارتباط با شرکتها در راستای ارائه اطلاعات لازم در این زمینه هستیم. در صورتی که بتوانیم در هر ماه حداقل برای فعالیت یک شرکت در بورس و یک شرکت در فرابورس مجوز بگیریم، میتوانیم به شکل مطلوبی از مزیت بازار سرمایه به نفع اقتصاد و تولید این خطه بهره بگیریم.
در این همایش، تفاهمنامه مشترکی میان سازمان بورس و اوراق بهادار و استانداری خراسان رضوی به امضا رسید که یکی از محورهای اصلی آن، راه اندازی تالار منطقه ای تامین مالی بین طرفین این تفاهم بود. اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی نیز در همین رابطه به عنوان دبیرخانه پیگیری مصوبات این همایش، تعیین شد.